Horecazaak met retro interieur

Het belang van het interieur in een eet-of drinkgelegenheid is niet te onderschatten. Het beïnvloed in belangrijke mate de sfeer. Ontdek hier in dit artikel voorbeelden en tips voor een horecazaak met retro interieur.

Restaurant met retro interieur

Niets zo leuk als iets gaan drinken of eten in een restaurant of bar met een origineel interieur. Voor een restaurantuitbater is het altijd belangrijk om van bij de opstart voldoende rekening te houden met het uitzicht van de zaak. Dit maakt of kraakt het. Een restaurant met een retro interieur maakt het eens zo uniek voor klanten om in een origineel kader te eten of te drinken. Zeker de laatste jaren zijn retro en vintage steeds meer een trend geworden. Een zaak uitbaten met een retro interieur is dus een slimme zet. Het voorbeeld hieronder doet denken aan de typische Amerikaanse diners uit de jaren ’60 en ’70.

 

Loungebar met retro meubels

Diegenen die graag uitgaan in clubs, weten dat het interieur een belangrijke invloed heeft op de sfeer. Voor mensen die graag iets drinken in een loungebar of houden van een stevig avondje uitgaan, hebben vast al opgemerkt dat de keuze van meubels een belangrijke bijdrage leveren naar het uitzicht van de zaak. Ook hier kan men dus de keuze maken om te gaan voor retro meubels. Als ze op de juiste manier worden ingezet, dan kunnen ze terecht een eye-catcher worden. Een interieur dat aanspreekt, zal meteen een pak nieuwe klanten opleveren.

 

Belang van de juiste accessoires in een retro interieur

Onderschat echter nooit het belang van accessoires. Je hoeft daarom niet heel het interieur vol te stouwen met allerlei meubels. Het kan ook anders. Kies af en toe voor een leuk accent. Je kan bijvoorbeeld kiezen om een tafel te combineren met opvallende retro stoelen. Deze stoelen worden dan het pronkstuk in de zaak. Of kies voor een leuk retro behang. Je kan zovele kanten uit. Hierbij kan je kiezen om te gaan voor nieuwe meubels. Maar je kan natuurlijk ook gaan snuisteren op vintagebeurzen, tweedehandsmarkten en online veilingen.