Restaurant met verschillende verdiepingen

Een restaurant met verschillende verdiepingen maakt het organisatorisch vaak een heel pak moeilijker maar soms kan het gewoon niet anders. Wanneer je een restaurant wil openen in een oud herenhuis of een pand in de stad moet je er wel voor zorgen dat de ruimte optimaal benut wordt. Maar hoe je dat nu? Enkele tips vind je hier terug.

Een eerste belangrijke stap is om te zorgen voor een comfortabele trap met een ballustrade langs beide zijden. Plaats deze centraal en liefst zo dicht mogelijk bij de ingang zodat de klanten niet gestoord worden wanner ze aan het eten zijn. Je kan de trap prima gebruiken als eyecatcher en hij doet ook goed dienst om te plaatsen als sluis tussen de ingang en het eetgedeelte. Als je hem afsluit met een glazen wand zal je voorkomen dat de koude wind binnenkomt en dat is een groot pluspunt voor de mensen die aan de ingang zitten.

Mezzanine

heb je voldoende oppervlakte beschikbaar, dan kan het ook leuk zijn om te werken met een mezanine. Dit zal de verbondenheid tussen de verschillende verdiepingen versterken en biedt de mogelijkheid te werken met unieke decoratie en verlichting.

 

Wat met het eten en drinken?

Het spreekt voor zich dat de trap niet de meest evidente manier is om gerechten en drank te verplaatsen. In de keuken wordt best een kleine licht voor voedsel voorzien. Deze kan uitgerust worden met een systeem dat de warmte behoud zodat de gerechten niet meteen gaan afkoelen. Om de klanten niet te storen met een belsignaal kan er ook gewerkt worden met een minder storend lampje dat gaat branden. Tegenwoordig bestaan er ook systemen met biepers die afgaan in de broekzak van de zaalverantwoordelijke.

 

Denk ook aan de minder validen!

Niet iedereen kan even vlot de trap op. Indien je de mogelijkheid hebt moet je zeker overwegen om een traplift of lift te plaatsen. Het zou zonde zijn om klanten te verliezen die niet bij je op bezoek komen. Zeker bij een toiletbezoek gebeurt het nog wel eens dat er trappen genomen moeten worden.

 

Speel de verschillende verdiepingen uit als een troef!

Een restaurant met verschillende verdiepingen moet je uitspelen als troef! Plaats de mooiste tafels langs de straatzijde en zorg dat deze als eerste vol zitten. Zo zullen voorbijgangers van ver kunnen zien dat jouw restaurant populair is. Voor meer tips en informatie kan je steeds kijken op Pinterest. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden en dat is bij de inrichting van een restaurant niet anders. Veel succes!